Obavijesti Video Pretražite Navigacija

KB Split: Uspješno obavljena prva operacija na srcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Kliničkoj bolnici Split, u kojoj je nedavno utemeljen odjel kardiologije, uspješno je obavljena prva operacija na otvorenom srcu.

Operaciju je obavio kardiokirurg Dalibor Letica, a asistirao mu je Denis Nenadić.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Doktori u operacijskoj sali, ilustracija RADOST I NADA Dar koji život znači: Sven ima samo 15 godina i novo srce - "Na Badnjak će ubuduće slaviti svoj drugi rođendan"

Većina liječničke ekipe usavršavala se u zagrebačkoj KB 'Dubravi', a manji dio u krapinskoj bolnici 'Magdaleni' odakle je u Split došao i Letica, koji je utemeljio splitsku kardiologiju.

Ravnatelj Bolnice Dujomir Marasović rekao je kako je izuzetno
zadovoljan jer je ova operacija obavljena najmodernijom metodom koja je teška za cijeli tim, ali znatno lakša za pacijenta.

Prvom pacijentu ugrađen je bajpas zbog čega su se pacijenti prije slali u zagrebačke bolnice 'Rebro' i 'Dubravu', riječki KBC ili u specijalnu bolnicu 'Magdalenu' u Krapinskim Toplicama.

Tako hitni bolesnici više neće biti prevoženi helikopterom u druge centre jer će se u Splitu obavljati i najsloženiji zahvati, poput operacije srčanih zalistaka i aorte, te rješavati urođene srčane mane, rekao je Marasović.

Do sada je u splitskom KB-u oko 200 ljudi svake godine umiralo zbog nedostatka kardiokirurgije u bolnici, a na operaciju u četirima najvećim hrvatskim klinikama čekalo se šest mjeseci. Ravnatelj Marasović ističe da će splitski kardiokirurški tim godišnje obavljati oko 500 operacija na srcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene