Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski istraživači uočili su da kava, za koju je otprije utvrđeno da je značajan izvor antioksidansa, ima više prehrambenih vlakana nego sok od naranče.


Istraživači su specijalnim tehnikama određivali količinu vlakana prisutnih u različitim napicima.

Vezani članci Slika nije dostupna Neodoljiva aroma svježe iscijeđenog soka od naranče Slika nije dostupna Obogaćeni sok od naranče

Utvrdili su da 100 mililitara kave (u obliku napitka) sadrži između 0,47 i 075 grama topivih prehrambenih vlakana.

100 ml soka od naranče sadrži 0,19 g, a 100 ml vina 0,14 g prehrambenih vlakana.

Zanimljiv je podatak da instant kava sadrži više vlakana (0,725 g/100ml) nego espresso (0,65 g/100ml) i filter kava (0.47 g/100mL).

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju