Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljeto je godišnje doba koje čovjeku donosi najviše odmora i bezbrižnosti, ali jednako tako velike vrućine i ljetna žega prijete dehidracijom, toplotnim udarom, opeklinama na koži, srčanim tegobama, i tzv. ljetnim trovanjem hranom.


Tijekom ljetnih vrućina treba pripaziti na konzumiranje i čuvanje namirnica kao što su mlijeko i mliječni proizvodi, jaja i meso. 

Vezani članci Grah Paradoksalna situacija: Grah postao skuplji od bunceka, ali i junetine. Građanima novčanici pucaju po šavovima Proizvodi povučeni s tržišta - 2 Povlačenja proizvoda s polica sve su češća, je li građanima ugroženo zdravlje? "Vrijednost koja je dozvoljena u hrani 100 je puta niža od one koja bi mogla imati štetan utjecaj"

Trovanju hranom pogoduju i prirodni i ljudski čimbenici, pa se primjerce kampiranje, roštiljade ili izleti ponekad pretvaraju u gozbu za bakterije, dok ljudima ostavljaju tek vrlo neugodne probavne smetnje.

Kako izbjeći ljetno trovanje hranom pročitajte na zadovoljna.dnevnik.hr 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju