Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivosti iz kreveta

Jeste li se ikada seksali s partnerom dok ste spavali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seksomnija! Upravo tako zove se sindrom od kojeg, pokazuju britanska istraživanja, pati sve veći broj muškaraca.

U snu priđete svom partneru, počnete ga dirati i želite seks. A onda se nakon svega ujutro ničega ne sjećate. I vaš je partner jedini s onim osmijehom na licu, moglo bi se reći da imate seksomniju, vrlo zanimljiv sindrom koji se počeo detaljno istraživati tek prije nekoliko godina.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Matthew Walker, profesor neurologije u Nacionalnoj bolnici za neourologiju u Londonu, za Daily Mail je rekao da se seksomnija najčešće događa u prvih nekoliko sati sna. U tom se periodu dio mozga koji je zadužen za razmišljanje, planiranje i svjesno odlučivanje – isključuje. No i dalje je u funkciji onaj dio zadužen za primarne potrebe kao što je glad ili želja za seksom. Tada su aktivnosti te osobe potpuno nenamjerne no ničega se ne sjeća zbog stanja sličnog amneziji.

Seksomnija je kvalificirana kao parasomnija koja se odnosi na bilo kakvo neželjeno ponašanje u snu. Kao primjerice hodanje, pričanje, škrgutanje zubima, pa čak i ustajanje ili pak usisavanje. Činjenica je da muškarci češće pate od seksomnije od žena. A učestalost se povećava usred velike količine stresa, alkohola ili droga. U ekstremnim se slučajevima seksomnija tretira lijekovima, no vrlo je važan i zdrav način života. Prema Daily Mailu, u Velikoj Britaniji od seksomnije pati oko 4% britanaca. No i oni koji nemaju kroničnih problema sa seksomnijom, imali su to čudno iskustvo i po nekoliko puta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene