Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jabuke i riba smanjuju broj dječjih alergija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene koje tijekom trudnoće konzumiraju jabuke i ribu, prema novoj istraživanju, mogu smanjiti rizik obolijevanja od alergija i astme svoje djece.

Istraživanje nije potvrdilo zaštitno djelovanje drugih naminica protiv alergija i astme, uključujući povrće, voćne sokovi, citrusno voće, integralne žitarice, niskomasne namaze.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Voće - 2 U pozadini Hrvatski paradoks: Imamo sve više voćnjaka, a sve manje voća i morat ćemo ga uvoziti

Istraživanje je ukjučivalo više od 1200 trudnica koje su tijekom trudnoće ispunile upitnik o vlastitim prehrambenim navikama. Kada su njihova djeca imala 5 godina, majke su ispunile upitnik o prehrambenim navikama svoje djece. Također, djeca su podvrgnuta testu na alergije i funkcioniranju pluća.

Autori istraživanja navode da su antioksidansi flavanoidi iz jabuka te omega-3 masne kiseline iz ribe vjerojatno zaslužni za zaštitno djelovanje ove hrane protiv alergija i astme.

 Također, dodaju da je moguće da su prehrambene navike majke tijekom trudnoće bitnije za zdravlje djetetova dišnog sustava do pete godine starosti od prehrambenih navika samog djeteta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene