Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraći i bezbolniji način

Izvadili joj slijepo crijevo kroz vaginu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
22-godišnja Nathalie Hopfner morala je na operaciju slijepog crijeva, a nije ni sanjala da će joj liječnici zahvat obaviti na potpuno neočekivan način - kroz vaginu.

22-godišnja Nathalie osjetila je bol u trbuhu i idućeg dana je završila u bolnici, na operaciji slijepog crijeva. Tada su joj predložili alternativnu metodu operacije.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Slika nije dostupna Operirali slijepo crijevo Djevojčica preminula tijekom nepotrebne operacije

'Prvo smo kroz pupak napunili trbušnu šupljinu plinom i uveli endoskopske kamere. Škarama i kliještima smo ušli kroz vaginu i kroz rez u vaginalnom zidu smo došli do trbušne šupljine', objasnio je profesor Michael Butters, kirurg u bolnici Bietigheim-Bissingen pokraj Stuttgarta, piše Bild. Liječnici su djevojci izvadili slijepo crijevo za 22 minute.

Prednosti ove metode, rekli su liječnici, su smanjena bol, ali i manji ožiljci. Naime, nakon ovakvog zahvata pacijentu ostane samo manji ožiljak na pupku. Zahvaljujući neobičnom, ali jednostavnijem zahvatu Nathalie je napustila bolnicu nakon dva dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene