Obavijesti Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

I nakon srčanog udara uživaju u brzoj hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje je pokazalo da većina onih koji su pretrpjeli srčani udar ne mogu odoljeti nezdravopj hrani.

Bilo bi logično da pacijenti koji su pretrpjeli srčani udar, nakon njega iz svoje prehrane u potpunosti izbace brzu hranu, a čini se da im to uspijeva u prvih šest mjeseci nakon udara, dok su još preplašeni i zabrinuti za svoje zdravlje, no prema istraživanju, nakon navedenog razdoblja više od polovine ih ne može izdržati da bar jedanput tjedno ne navrate u omiljeni fast food restoran.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio državni inspektorat Provjerite imate li ih u svojoj kuhinji: S polica se povlače dva proizvoda Ilustracija objavio DIRH Dobro pripazite! Povlači se jedna vrsta ulja

>> Što ako spavamo manje od 6 sati?To su pokazali rezultati istraživanja obajvljenog u časopisu American Journal of Cardiology. Od gotovo 2.500 pacijenata sa srčanim udarom koji su obuhvaćeni istraživanjem što ga je proveo John Spertus sa Sveučilišta Missouri u Kansas Cityju - 884 ili 36 posto ih je odgovorilo kako su mjesec dana prije udara često konzumirali brzu hranu. Ustanovljeno je da često znači jedanput tjedno ili češće.

Mlađi skloniji riziku

No i pola godine nakon pretrpljenog srčanog udara, velik dio nije ih uspio odoljeti iskušenju. Ponovno povremeno konzumiranje brze hrane, što se ne odnosi isključivo na hamburgere i pržene krumpiriće, povećano je kod određenog broja pacijenata šest mjeseci nakon hospitalizacije.

'Uglavnom je riječ o mlađim pacijentima, muškarcima, zaposlenima i manje obrazovanim pacijentima. No istraživanje je pokazalo da su stariji pacijenti i oni kojima je ugrađena premosnica, pola godine nakon udara izbjegavali brzu hranu', rekao je Spertus, dodavši kako se neposredno prije napuštanja bolnice sa svim pacijentima obavlja razgovor i daju im se upute o režimu prehrane kojega bi se trebali pridržavati. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene