Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema ocjeni švedskih vlasti konzumiranje male količine alkohola nije više nespojivo s dojenjem i nema razloga da se dojilje potpuno odreknu alkohola, navodi se u utorak u vladinom priopćenju.


"Količina alkohola koju dojenče može primiti putem majčina mlijeka slaba je ako majka popije jednu do dvije čaša vina tjedno", kazala je Annica Sohlstroem, ravnateljica odjela za nutricionizam u vladinoj agenciji za hranu.

Vezani članci Alkotest, ilustracija (Ne)slavni rekorder: Dobio kaznu od 42 tisuće kuna jer je napuhao 3,3 promila Prometna policija, ilustracija Dobio je paprenu kaznu: 36-godišnjak bez vozačkog ispita i s 3 promila alkohola u krvi bježao policiji

Takve preporuke temelje se na istraživanjima koje su proveli stručnjaci, navodi agencija zadužena nadzirati kvalitetu hrane što se proizvodi i prodaje u Švedskoj.

Objavom preporuka agencija ne želi poticati žene na konzumaciju alkohola tijekom dojenja, stoji u priopćenju u kojem se dodaje da je naprotiv, tijekom trudnoće, alkohol i dalje nepreporučljiv.