Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djeca starijih očeva postižu lošije rezultate na testovima inteligencije, pokazali su rezultati australske studije.


Nasuprot tomu, djeca starijih majki bolje su rješavala iste testove kojima se ispitivala koncentracija, koordinacija, učenje, pamćenje te vještina govora i čitanja. U razvijenim zemljama sve stariji muškarci i žene odlučuju se za roditeljstvo.

Vezani članci Kad djeca utihnu Svi roditelji znaju onaj jezivi trenutak kad shvate da su djece predugo tiha jer znaju da će ih dočekati nered Fail Pokušali otkriti spol djeteta na kreativan način pa si samo zakomplicirali život

Najnovija istraživanja potvrdila su vezu između starijih očeva i određenih zdravstvenih problema u djece, uključujući urođene deformacije i rak, kao i neuropsihijatrijske poremećaje kao što je autizam i shizofrenija. Istraživači su u studiji analizirali rezultate testova inteligencije 33.437 djece rođene između 1959. i 1965. u Sjedinjenim Državama.

Djeca su bila testirana u dobi od osam mjeseci, četiri godine i sedam godina. Ustanovljeno je su da su djeca, što je otac bio stariji, postizala lošije rezultate. Suprotno tomu, što je majka bila starija bolji su bili rezultati u kognitivnim testovima, pokazalo je istraživanje. Studija je objavljena u listu PLoS Medicine.