Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odličan antioksidans

Datulje bogate vitaminom C i B

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekopavanje po više od 80 znanstvenih radova o datuljama i njenim košticama rezultiralo je preglednim radom u časopisu Critical Reviews in Food Science and Nutrition.

Datulje (Phoenix dactylifera L.) imaju malo masti i proteina, ali su bogate ugljikohidratima, uglavnom su to fruktoza i glukoza. Sto grama datulja ima energetsku vrijednost 314 kcal, pišu Vitamini.hr.

 Ista količina osigurava preko 15 posto dnevnih preporuka za selen, bakar, kalij i magnezij. Najzastupljeniji vitamini su vitamini B skupine i vitamin C. Datulje su vrlo bogate prehrambenim vlaknima (8 g/100 g), i to su uglavnom netopljiva vlakna. Datulje su i dobar izvor antioksidansa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene