Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvoreno pismo Udruge pacijenata

Dan bolesnika: 'Uputili smo krik predsjednici Vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetski je dan bolesnika i povodom tog dana zagrebački Crveni križ zajedno s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje posjetili su Ustanovu za zdravstvenu njegu te bolesnicima uručili poklone.

S druge strane, Udruga hrvatskih pacijenata poslala je otvoreno pismo premijerki Jadranki Kosor u kojem se žale na postojeće stanje u zdravstvu.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno"

Smatraju da se treba donijeti Zakon o sprječavanju sukoba interesa za zdravstvene djelatnike, te da su liste čekanja za određene preglede preduge.

'Mi smo jučer uputili jedan krik predsjednici hrvatske Vlade da učini nešto za spas solidarnog javnog zdravstvenog sustava, da spriječi njegovu tajkunizaciju i da donese jedan novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa gdje bi mješanje javne i privatne praskse bio sukob interesa', rekao je Marijo Drlje iz Udruge hrvatskih pacijenata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene