Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjetski je dan bolesnika i povodom tog dana zagrebački Crveni križ zajedno s Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje posjetili su Ustanovu za zdravstvenu njegu te bolesnicima uručili poklone.


S druge strane, Udruga hrvatskih pacijenata poslala je otvoreno pismo premijerki Jadranki Kosor u kojem se žale na postojeće stanje u zdravstvu.

Vezani članci Koronavirus u Češkoj Zdravstveni sustav na granici je svojih kapaciteta: Češki ministar zdravstva zabrinut stanjem u zemlji Slika nije dostupna 'Reforma zdravstva treba staviti pacijenta u središte sustava'

Smatraju da se treba donijeti Zakon o sprječavanju sukoba interesa za zdravstvene djelatnike, te da su liste čekanja za određene preglede preduge.

'Mi smo jučer uputili jedan krik predsjednici hrvatske Vlade da učini nešto za spas solidarnog javnog zdravstvenog sustava, da spriječi njegovu tajkunizaciju i da donese jedan novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa gdje bi mješanje javne i privatne praskse bio sukob interesa', rekao je Marijo Drlje iz Udruge hrvatskih pacijenata.