Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova studija koja je promatrala kako tjelesna masa i izbor hrane bliskih nam ljudi utječe na nas, pokazuje da vitki prijatelji koji puno jedu predstavljaju rizik za naš obujam struka.


U studiji je sudjelovalo 210 studenata kojima je rečeno da će biti upareni s drugim studentima tijekom istraživanja, pišu Vitamini.hr. Međutim, ti su drugi studenti u stvari bili vitki članovi istraživačkog tima. Svi su sudionici studije gledali film tijekom kojeg su dobili grickalice. Malo ili veliko serviranje grickalica je prvo ponuđeno prikrivenim studentima, a zatim pravim studentima.

Vezani članci Živa hrana Šok na tanjuru: Hrana im izgleda vrlo sumnjivo, biste li je vi pojeli? Maruška Vizek i MIslav Bago Ekonomska stručnjakinja za Dnevnik Nove TV o rastu cijena: "U nekim sektorima događaju se zabrinjavajuće stvari"

U svim je slučajevima količina hrane koju su studenti uzeli bila slična odabranoj porciji prikrivenih studenata. Čini se da nas vitki prijatelji navode da pojedemo više nego što bi to učinili normalno, zaključuju autori studije.