Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova studija koja je promatrala kako tjelesna masa i izbor hrane bliskih nam ljudi utječe na nas, pokazuje da vitki prijatelji koji puno jedu predstavljaju rizik za naš obujam struka.


U studiji je sudjelovalo 210 studenata kojima je rečeno da će biti upareni s drugim studentima tijekom istraživanja, pišu Vitamini.hr. Međutim, ti su drugi studenti u stvari bili vitki članovi istraživačkog tima. Svi su sudionici studije gledali film tijekom kojeg su dobili grickalice. Malo ili veliko serviranje grickalica je prvo ponuđeno prikrivenim studentima, a zatim pravim studentima.

Vezani članci Hrana u menzi - 3 Nakon bečkog s crvima studenti o hrani u menzama: "Neki su prijavljivali kosu, čavle..." svjetski dan hrane - 5 Jaz između izobilja i neimaštine dovodi i do psiholoških problema: "Ako možemo okončati ratove, možemo okončati glad"

U svim je slučajevima količina hrane koju su studenti uzeli bila slična odabranoj porciji prikrivenih studenata. Čini se da nas vitki prijatelji navode da pojedemo više nego što bi to učinili normalno, zaključuju autori studije.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju