Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U KBC Dubrava

Besplatni pregledi za prevenciju raka glave i vrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javno-zdravstvena akcija 'Dan otvorenih vrata' besplatnih specijalističkih pregleda s ciljem prevencije raka glave i vrata održat će se u utorak, 24. travnja, od 15 do 19 sati u Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju Kliničke bolnice Dubrava.

Organizatori pozivaju građane koji imaju smetnje u usnoj šupljini i ždrijelu, na vratu ili glavi, probleme s otežanim gutanjem, izrasline, ranice ili pigmentacije po koži glave i vrata da se odazovu ovoj javno-zdravstvenoj akciji.

Cilj je akcije, čiji je organizator Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KB Dubrava, poticanje odlaska na pregled specijalistu koji se bavi dijagnostikom raka glave i vrata te podizanje svijesti javnosti o ovoj zloćudnoj bolesti - simptomima, čimbenicima rizika, dijagnostici i liječenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje se skrivao? Prošla panika: Pronađen izgubljeni piton u KBC Dubrava! Slika nije dostupna OPERACIJE BUDUĆNOSTI VIDEO Pogledajte kako će hrvatski neurokirurzi operirati pomoću ROBOTA!

>> Ultrazvuk pomaže ranijem otkrivanju raka dojke

Akcija se u našoj zemlji održava četvrtu godinu zaredom i dio je svjetske akcije obilježavanja tjedna u kojem se govori o toj zloćudnoj bolesti. Prošle su godine samo u bolnici u Dubravi pregledane 463 osobe, od kojih je na daljnju dijagnostičku obradu, specijalistički pregled ili intervenciju upućeno njih 34 posto. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene