Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nedavna je studija utvrdila potencijalna prebiotička svojstva badema što znači da bademi pridonose zdravlju probavnog sustava povećavajući razinu „dobrih“ bakterija.


Prebiotici su neprobavljivi dijelovi hrane koje bakterije u probavnom sustavu koriste kao izvor energije. 

Vezani članci Karamelizirani orašasti plodovi, ilustracija Još proizvoda koji su puni pesticida: S polica se povlači više različitih grickalica, provjerite svoje zalihe Vili Beroš Na sastanku Beroša sa liječnicima zaključeno da će se problemi riješiti: "Obećao je da će na tome itekako poraditi, svi će dobiti potvrdu“

Te „dobre“ bakterije imaju važnu ulogu u imunološkom sustavu te zaštiti od štetnih bakterija.

U studiji su znanstvenici utvrdili da fino mljeveni bademi značajno povećavaju razinu određenih dobrih bakterija. Isti učinak nije postignut s bademima kojima su uklonjene masti, što ukazuje da dobre bakterije koriste masti iz badema za rast i aktivnost.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju