Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija za lijekove i medicinske proizvode Hrvatske kvalificirala se za kontrolu cjepiva pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO).


Inspekcijski tim SZO-a koji je 31. svibnja obavio konačan nadzor nad hrvatskim regulatornim sustavom za cjepiva, zaključio je da Agencija za lijekove i medicinske proizvode u potpunosti ispunjava uvjete za kontrolu cjepiva koja će se proizvoditi u Hrvatskoj i izvoziti putem natječaja UNICEF-a, ili na druga tržišta za čiji regulatorni nadzor jamči SZO.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Ponestaje lijekova za onkološke bolesnike: "Zvali su me iz bolnice i rekli da nema. Ne znaju kad će ga dobiti", Ministarstvo: "Nema naznaka da bi ijedan pacijent bio ugrožen" Opća bolnica Zabok Imaju zalihe za još dva tjedna: Veledrogerije obustavile isporuku lijekova još jednoj bolnici

To nije samo priznanje Agenciji za rezultate koje je posljednjih
godina postigla na uvođenju i unapređenju sustava osiguranja kakvoće u svoje poslovanje, već i snažan poticaj domaćim proizvođačima lijekova i medicinskih proizvoda orijentiranih izvozu da unapređuju sustav proizvodnje, kontrole i osiguranja kakvoće izlaznih proizvoda, što će rezultirati njihovom većom konkurentnošću na inozemnim tržištima.