Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video traje 2 sata i 41 minutu, točno onoliko koliko je bilo potrebno da i posljednji dio broda nestane ispod površine mora.


O putničkom brodu RMS Titanic vjerojatno ste već puno čitali. Možda ste pogledali i kakav dokumentarni film, a možda i onaj igrani redatelja Jamesa Camerona, u kojemu su fantastične uloge odigrali Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Pješak pao neoprezno prelazeći cestu pa ga pregazila vozačica auta, preminuo je od ozljeda Policija na autocesti, ilustracija Teška prometna nesreća kod Svete Helene: U sudaru dva teretna vozila poginula jedna osoba

Međutim, ovakvo što zasigurno još niste imali priliku vidjeti, vrhunsku animaciju u kojoj je u stvarnom vremenu prikazano potonuće tog broda.

Drugim riječima, tri darovita mladića - Thomas Lynskey, Matthew DeWinkeleer i Kyle Hudak - prikazali su u dva sata i i 41 minutu sve što se zbivalo u noći 14. travnja 1912., od pojave kobnoga ledenog brijega pa sve do kadra kada je i posljednji dio broda nestao ispod površine mora.

Vrhunac luksuza i tehnoloških postignuća potonuo za dva sata i 41 minutu

U animaciji ćete povremeno moći vidjeti i kako je izgledala unutrašnjost, ali čuti i jezive zvukove u trenucima dok je div dugačak 269 metara i širok 28 metara nestajao.

Podsjetimo, Titanic je krenuo iz britanske luke Southampton na svoje prvo prekooceansko putovanje prema New Yorku, a u nastojanju da osvoji Plavu vrpcu Atlantika, kapetan Edward John Smith namjerno je krenuo kraćim kursom, sjevernijim od propisanoga.

Titanic se pri brzini od 22 čvora sudario sa santom leda, a od 2.223 putnika i članova posade, preživjelo ih je samo 706. Poginulo je 1.360 muškaraca te 157 žena i djece, a među stradalima je bilo i 27 Hrvata.