Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo svaki novi video na najpoznatijem servisu YouTubeu neko vrijeme ima točno 301 pregled. Zašto? YouTube to radi namjerno.


Kada se novi video postavi na You Tube i postane sve gledaniji, Google želi osigurati kako ti pregledi dolaze od 'pravih' posjetioca mi da u pitanju nisu 'namješteni' klikovi pojedinih tvrtki ili pojedinaca kako bi skrenuli pažnju na svoj video.

Vezani članci Whitney Zelig (Foto: Screenshot/YouTube) Stavila kameru među grudi i snimala tuđe poglede, a sve u humanitarne svrhe Očni pregled (Foto: Dnevnik.hr) Kad se Bago prije 10 mjeseci pokušao naručiti kod okulista, morao je čekati 242 dana. Evo kakvo je stanje danas

Upravo zbog toga YouTube zaustavlja brojač na 301 pregledu sve dok njegov sustav statistički ne pregleda video i njegove kopije na serverima diljem svijeta.

>>Korisnici u šoku: Google 'gasi' YouTube!

Ted Hamilton, jedan od YouTube menadžera, kaže da ne zna zašto je baš taj broj pregleda izabran, i dodaje kako svaki video koji za kratko vrijeme privuče veliki broj pregleda biva podvrgnut provjeri.

YouTube zaustavlja brojač na 301 pregledu na pola dana, a ponekad i duže, dok se radi provjera, ali se interno i dalje nastavlja bilježiti broj pregleda. Kada se broj pregleda provjeri, ukupan broj pregleda u tom razdoblju se dodaje javnom brojaču.

Pogledajte video:

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook