Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Blizu smo kraja'

Korisnici u šoku: Google 'gasi' YouTube!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je pripremio nekoliko prvotravanjskih šala – jedna od njih je i najava gašenja YouTubea koja je šokirala neke korisnike

'Nakon današnjeg dana, YouTube se gasi', 'Čini se da se YouTube gasi nakon ponoći. Ne želim u to vjerovati, ali čini se da ću morati', samo su neki od komentara korisnika na Twitteru nakon što su pogledali Googleov video u kojem je ova kompanija najavila gašenje YouTubea.

Youtube postavio NAJVEĆI rekord: Više od milijardu korisnika mjesečno

Naime, u videozapisu kojeg su jučer objavili i u kojem su najavili da će ugasiti YouTube 1. travnja (naravno da je riječ o prvotravanjskoj šali!), iz Googlea su priznali da su 2005. pokrenuli YouTube kao natjecanje čiji je cilj pronalaženje najboljeg videa na svijetu. 'Blizu smo kraja', napominju Googleovci te dodaju da sada napokon imaju dovoljno materijala kojeg trebaju analizirati kako bi napokon mogli odabrati najbolji video koji je ikada objavljen na YouTubeu.

S obzirom da su najavili da će ovaj servis ugasiti 1. travnja, sve su korisnike pozvali da prije ponoći pogledaju što više videozapisa jer će nakon tog datuma sve izbrisati i ugasiti YouTube. No, 'dobra vijest' za ljubitelje ovog servisa je što Google namjerava ponovno pokrenuti YouTube i to 2023. godine kada će na njemu objaviti samo video pobjednika ovog natjecanja: 'Bit će to uzbudljivo desetljeće', komentirali su u Googleu.

Kako bi izabrali najbolji video, ekipa od 30 tisuća tehničara iz Googlea pogledat će sve uploadane videozapise te odabrati selekciju najboljeg materijala kojeg će potom ocijeniti poseban žiri koji će proglasiti najbolji video na YouTubeu.

Evo koje sadržaje će YouTube od Uskrsa naplaćivati!

Iako je jasno da je riječ o (maštovitoj) prvotravanjskoj šali, na Business Insideru kažu da su neki korisnici na Twitteru ipak povjerovali da će Google zaista ugasiti ovaj servis koji mjesečno zabilježi čak milijardu posjeta, a osim ove šale, Googleovci su za 1. travanj objavili i kako pripremaju novi način pretraživanja – Google Nose s kojim ćemo moći pretraživati mirise te su najavili i Gmail Blue – plavu verziju njihovog e-mail servisa.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene