Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko istinitih priča o slijetanjima koje su putnicima utjerali strah u kosti potaknuli su jedan časopis za putovanja da sastave listu najstrašnijih zrakoplovnih pista.


Slijetanje na neke piste samo je po sebi prilično avanturistički jer je njihov položaj takav da je za njihovo svladavanje potrebno biti iskusan pilot, a listu takvih pista sastavio je Travel + Leisure.

Vezani članci LiLou, terapijska svinja (Foto: AFP) Upoznajte LiLou, prvu terapijsku prasicu koja radi u - zračnoj luci: "Ljudima je drago da im nešto skrene misli" Slika nije dostupna Ovako izgleda najopasnija zračna luka u Europi!

>> Drama u Budimpešti: Avion prisilno sletio sa zapaljenim motorom

1. Paro

U 10:45 na oblačan dan, posada leta Druk Air KB 205 pripremala se sletjeti u zračnu luku Paro u Butanu. Odjednom su se pokazala zlokobna upozorenja koja su ukazivala na to da slijetanje neće biti nimalo lako. Ali takva dramatična slijetanja za tu su pistu uobičajena.

Unatoč tome, mnogi putnici nisu svjesni opasnosti slijetanja na tu zračnu luku, dok nisu dovedeni pred gotov čin. Naime, Paro je omeđen himalajskim vrhovima koji dosežu više od 6.000 metara. Samo najiskusniji piloti mogu zadržati zrakoplov pod punom kontrolom i sigurno se provući među obroncima koji su okruženi visokim drvećem.

2. Međunarodna zračna luka princeze Julijane

Zračna luka princeze Julijane nalazi se na Karibima. Pista je duga 2.180 metara, što je dovoljno za male i srednje avione, ali ne i za one velike poput Boeinga 747 i Airbusa A340. Ipak, i veliki avioni slijeću na nju. Kako? Tako što piloti prilikom slijetanja moraju spustiti avion na način da dodiruje ogradu piste koja kreće točno od plaže.

3. Ronald Reagan

Ta se zračna luka nalazi između dva zatvorena područja u Washington DC-u. Stoga piloti moraju biti jako vješti kako bi izbjegli sudar sa strateški važnim objektima, Pentagonom i sjedištem CIA-e. Prilikom uzlijetanja, zrakoplovi moraju vrlo brzo postići brzinu i naglo skrenuti ulijevo kako ne bi udarili u Bijelu kuću.

4. Gibraltar

Ova zračna luka smještena je između Sredozemnog mora i španjolskog grada Algeciras, a njezina pista još je kraća, od one na Karibima, svega 1.830 metara, što od pilota zahtjeva iznimnu preciznost. Osim toga, presijeca je glavni cestovni pravac prema kopnenoj granici sa Španjolskom i zato se ona mora zatvarati prilikom svakog slijetanja ili uzlijetanja zrakoplova.

5. Pista u Matekaneu, Lesotho

Pista je tu duga, ili bolje reći kratka samo 416 metara i nalazi se na rubu planinskog kanjona na visini od 2.303 metra. Putnici bi trebali znati da ukoliko avion počne odmah padati nakon leta, to nije tako opasno.

6. Barra

Na jednom od malih otoka Hebrida u Škotskoj, nalazi se zračna luka Barra. Radi se o vrlo plitkom zaljevu u kojemu avioni redovito slijeću. Opasnost slijetanja ovisi o kretanju plime i oseke.

7. Toncontin

Prilikom slijetanja u zračnoj luci Toncontin u Hondurasu, leti se iznad planina, a pilotu moraju skrenuti ulijevo za 45 stupnjeva prije nego avion dotakne tlo. I ova je pista kratka, svega 1.864 metra te se nalazi u zatvorenoj dolini. Zračna luka, koja se nalazi u neposrednoj blizini kuća, ceste, restorana i benzinske pumpe, izgrađena je na visini od 1.005 metara iznad razine mora, i ne može primiti avione veće od Boeinga 757.

8. Međunarodna zračna luka John F. Kennedy

Ta zračna luka opasna je jer piloti koji ondje pokušavaju sletjeti moraju biti jako oprezni da ne bi naišli na avione koji stižu na susjednih zračnih luka, La Guardia i Newark. Zato se moraju držati gornje granice od 4.575 metara i vidljivost od 8,25 kilometara prije negoli slete na pistu 13L.

 

9. Madeira

Zračnoj luci Madeira u Portugalu prilazi se između planina i Atlantskog oceana, strogo se držeći kretanja kazaljke na satu. Prilikom slijetanja piloti prvo okreću avion prema planini i zatim u posljednjem trenutku naglo skreću udesno.

10. Hwang Ho, otok Saba, Nizozemski Antili

Najkraću staza za slijetanja nalazi se upravo ondje. Duga je samo 396,5 metara. Piloti prilikom slijetanja i uzlijetanja na nju, moraju se boriti sa snažnim vjetrovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook