Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve je više slučajeva ove zarazne bolesti, i to zbog roditelja koji odbijaju cijepiti svoju djecu.


U 2014. u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježeno je 600 slučajeva ospica, što je najveći broj od 1994. godine. Prema podacima Nacionalnog centra za imunizaciju, većina oboljelih dobila je ospice jer nisu bili cijepljeni, piše Business Insider.

Zašto roditelji ne cijepe djecu? Tema je to koja se periodički pojavljuje i u Hrvatskoj. Nedavno je nekoliko slučajeva ospica zabilježeno i kod nas.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus Raste im broj zaraženih, no oni cijepljene kontakte umjesto u izolaciju šalju na - testiranje: "Isprobavamo taj pristup" Vladimir Mićović, ravnatelj NZZJZ PGŽ U županiji u kojoj danima raste broj zaraženih moguće pooštravanje mjera: "Sve opcije su otvorene"

Pojavile se u Zagrebu: Većina liječnika već godinama nije vidjela bolesnika s tom bolešću

Amerikanci su napravili zanimljiv video 'Ako ne cijepite svoje dijete, molim vas nemojte me moliti da vas ne osuđujem'. U njemu se 'na vagi' razmatraju argumenti roditelja koji ne odlučuju ne cijepiti svoju djecu i posljedice koje njihovi postupci i vrlo opasna zarazna bolest imaju po okolinu, odnosno društvo.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook