Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sve netaknuto na dnu oceana

Ronioci pronašli zrakoplov gotovo 34 godine nakon pada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica portugalskih ronioca pronašli su olupinu charter leta iz Genove koji se prije 33 godine srušio u blizini otoka Madeire.

'Zrakoplov je praktički netaknut, čak su i krila tamo. Nedostaje samo kokpit', kazao je ronilac Jose Marques za portugalske novine Diario de Noticias: 'Praktički smo pronašli grob.'

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

Dva kilometra od obale, na dubini od 105 metara, ronioci su pronašli sva sjedala, pojaseve za spašavanje, maske za kisik, čak i odjeću putnika na sjedalima. Nisu pronašli ljudske ostatke iako je u toj nesreći 1977. godine, 36 osoba izgubilo život, a samo je 19 tijela pronađeno.

Zrakoplov švicarske kompanije SATA poletio je 18. prosinca 1977. iz Zuricha s 52 putnika koji su svoje božićne praznike trebali provesti u Maderiri. Nakon što su još neke ljude pokupili u Genovi nastavili su prema portuglaskom otoku.

Nedugo prije slijetanja posada je napravila fatalnu pogrešku – letjeli su prenisko. Izgubili su pistu iz vida, pa su zbog optičke varke sletjeli u Atlantski ocean, četiri kilometra daleko od zračne luke Funchal. Istraga je pokazala da niti jedan od pilota nije bio obučen za noćno slijetanje.

Kako su tada medijima rekla preživjeli, zrakoplov je ostao na površini oceana oko dvije minute, no onda je rapidno potonuo. Većina putnika nije uspjela niti odvezati pojaseve za spašavanje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene