LED svjetlost se danas nalazi svuda oko nas i konstantno smo joj izloženi. Bez obzira na to što je u ekološkom smislu prihvatljivija, izloženost plavoj svjetlosti ima brojne negativne posljedice na naše zdravlje.

Galerija


 Što je plava svjetlost?

Vezani članci Djevojke s naočalama (Foto: Instagram) Dani ismijavanja zbog nošenja naočala daleko su iz njih, danas ih vole pokazivati iz inata Fotografije za dokumente (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Istražili smo u čemu je problem kod izrade fotografija za dokumente s naočalama i bez njih

Sunčeva svjetlost sadrži crvene, narančaste, žute, zelene i plave zrake te brojne nijanse ovih boja s različitim energijama i valnim duljinama. Svjetlosne zrake dužih valnih duljina imaju manju energiju (crvene zrake), a kraće zrake imaju više energije (plave zrake). Valna duljina plavog svjetla je od 380 do 500 nm i to je najsnažnije svjetlo vidljivog spektra koje prolazi kroz leću i rožnicu te pada direktno na mrežnicu.

Plavo svjetlo je najviše prisutno u sunčevom svjetlu, ali emitiraju ga i štedne žarulje u zatvorenim prostorima te bijelo LED svjetlo koje je prisutno u ravnim ekranima televizora, monitora, tableta, računala, pametnih telefona te drugih digitalnih uređaja.

Naruči naočale sa zaštitom od plave svjetlosti » 

Kako plava svjetlost negativno utječe na vaše oči?

S obzirom na to da oko ne blokira plavo svjetlo i ono dopire sve do mrežnice, postoji rizik od oštećenja brojnih stanica osjetljivih na svjetlo. Pretjerana izloženost može dovesti do promjena koje nalikuju makularnoj degeneraciji i na kraju čak do trajnog gubitka vida.

Učestalo korištenje uređaja koji emitiraju plavu svjetlost najčešće ima iduće posljedice:
• crvene i iritirane oči
• suhe oči zbog smanjenog treptanja
• umor oka
• umor i pospanost – mozak neprestano dobiva signale da mora biti budan i pripravan zbog smanjene proizvodnje melatonina

PR
PR

Zašto izabrati naočale sa zaštitom od plave svjetlosti?

Današnji život je jednostavno nezamisliv bez elektroničkih uređaja. Većina nas svaki dan započinje i završava pogledom na pametni telefon. Prema nekim istraživanjima, čak 60% ljudi provodi 6 ili više sati pred zaslonom računala.

Web trgovina Adrialece.hr je nedavno u svoju ponudu dodala naočale sa zaštitom od plave svjetlosti. Zaštitu je moguće dodati na bilo koje dioptrijske naočale ili samo na okvire bez dioptrije. To je jedan od najučinkovitijih načina za zaštitu od plave svjetlosti. Nošenje naočala s Blue Blocker filterom smanjuje zamor i suhoću očiju te nesanicu. Prilikom naručivanja naočala u dodatnoj ponudi izaberite Blue Blocker filter i zaštitite svoje oči i zdravlje za samo 220 kn više!

Pogledaj cijelu ponudu okvira s Blue Blocker zaštitom »