Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ADRIALECE

Provodite puno vremena na računalu ili pametnom telefonu? Vaše su oči u opasnosti, ali evo što možete učiniti...

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR +0 PR Galerija 1/2 >>
LED svjetlost se danas nalazi svuda oko nas i konstantno smo joj izloženi. Bez obzira na to što je u ekološkom smislu prihvatljivija, izloženost plavoj svjetlosti ima brojne negativne posljedice na naše zdravlje.

 Što je plava svjetlost?

Pročitajte i ovo PR OPTIKA GHETALDUS Neodoljivi Bolon u Ghetaldus optici Slika nije dostupna Tražio 3500 kuna Odbijen Bunjčev zahtjev da mu država isplati naočale razbijene u deložaciji: ''Policajci su mi prijetili da će mi iščupati testise''

Sunčeva svjetlost sadrži crvene, narančaste, žute, zelene i plave zrake te brojne nijanse ovih boja s različitim energijama i valnim duljinama. Svjetlosne zrake dužih valnih duljina imaju manju energiju (crvene zrake), a kraće zrake imaju više energije (plave zrake). Valna duljina plavog svjetla je od 380 do 500 nm i to je najsnažnije svjetlo vidljivog spektra koje prolazi kroz leću i rožnicu te pada direktno na mrežnicu.

Plavo svjetlo je najviše prisutno u sunčevom svjetlu, ali emitiraju ga i štedne žarulje u zatvorenim prostorima te bijelo LED svjetlo koje je prisutno u ravnim ekranima televizora, monitora, tableta, računala, pametnih telefona te drugih digitalnih uređaja.

Naruči naočale sa zaštitom od plave svjetlosti » 

Kako plava svjetlost negativno utječe na vaše oči?

S obzirom na to da oko ne blokira plavo svjetlo i ono dopire sve do mrežnice, postoji rizik od oštećenja brojnih stanica osjetljivih na svjetlo. Pretjerana izloženost može dovesti do promjena koje nalikuju makularnoj degeneraciji i na kraju čak do trajnog gubitka vida.

Učestalo korištenje uređaja koji emitiraju plavu svjetlost najčešće ima iduće posljedice:
• crvene i iritirane oči
• suhe oči zbog smanjenog treptanja
• umor oka
• umor i pospanost – mozak neprestano dobiva signale da mora biti budan i pripravan zbog smanjene proizvodnje melatonina

PR PR

Zašto izabrati naočale sa zaštitom od plave svjetlosti?

Današnji život je jednostavno nezamisliv bez elektroničkih uređaja. Većina nas svaki dan započinje i završava pogledom na pametni telefon. Prema nekim istraživanjima, čak 60% ljudi provodi 6 ili više sati pred zaslonom računala.

Web trgovina Adrialece.hr je nedavno u svoju ponudu dodala naočale sa zaštitom od plave svjetlosti. Zaštitu je moguće dodati na bilo koje dioptrijske naočale ili samo na okvire bez dioptrije. To je jedan od najučinkovitijih načina za zaštitu od plave svjetlosti. Nošenje naočala s Blue Blocker filterom smanjuje zamor i suhoću očiju te nesanicu. Prilikom naručivanja naočala u dodatnoj ponudi izaberite Blue Blocker filter i zaštitite svoje oči i zdravlje za samo 220 kn više!

Pogledaj cijelu ponudu okvira s Blue Blocker zaštitom »



 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene