Najviše promjena i dopuna na njemačkoj Wikipediji napravljeno je na članku o Hrvatskoj. Zahvaljujući tome dospio je na prvo mjesto najkontroverznijih članaka na ovoj stranici.


Jedno istraživanje skupine svjetskih sveučilišta vezano je uz najkontroverznije članke na Wikipediji pojedinih zemalja. Konkretno, radi se o člancima koje su korisnici najviše puta prepravljali. Amerikancima je to članak o Georgeu W. Bushu, Česima o homoseksualizmu, a Nijemcima o - Hrvatskoj.

>> Čak 60 posto podataka na Wikipediji je netočno!

Vezani članci Osiguranje za vrijeme predsjedanja Vijećem EU-a Zatvorene ceste i stotine policajaca na ulicama: Policija upozorava građane Zagreba – pripremite se na gužve i zastoje Bivši beskućnik Mire Mrvalj i Josipa Ćirić Bivši beskućnik pokazuje strahote života na ulicama: "Zamislite spavanje s metalnom šipkom ispod glave ili nožem u rukama"

Upravo je članak o Hrvatskoj na njemačkoj Wikipediji doživio najviše promjena i dopuna, a njemu slijede članci o scijentologiji, teorijama zavjere vezane uz 11. rujna te o Adolfu Hitleru.

Istraživanje je pokazalo kako su najviše promjena doživjeli članci vezani uz religiju, filozofiju i politiku.

Već ranije se pokazalo da je čak 60 % članaka na Wikipediji netočno što se događa zato što mogućnost uređivanja članak ima bilo tko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook