Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati iznenadili

Članak o Hrvatskoj najkontroverzniji na njemačkoj Wikipediji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviše promjena i dopuna na njemačkoj Wikipediji napravljeno je na članku o Hrvatskoj. Zahvaljujući tome dospio je na prvo mjesto najkontroverznijih članaka na ovoj stranici.

Jedno istraživanje skupine svjetskih sveučilišta vezano je uz najkontroverznije članke na Wikipediji pojedinih zemalja. Konkretno, radi se o člancima koje su korisnici najviše puta prepravljali. Amerikancima je to članak o Georgeu W. Bushu, Česima o homoseksualizmu, a Nijemcima o - Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

>> Čak 60 posto podataka na Wikipediji je netočno!

Upravo je članak o Hrvatskoj na njemačkoj Wikipediji doživio najviše promjena i dopuna, a njemu slijede članci o scijentologiji, teorijama zavjere vezane uz 11. rujna te o Adolfu Hitleru.

Istraživanje je pokazalo kako su najviše promjena doživjeli članci vezani uz religiju, filozofiju i politiku.

Već ranije se pokazalo da je čak 60 % članaka na Wikipediji netočno što se događa zato što mogućnost uređivanja članak ima bilo tko.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene