Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dužnička kriza

Grčki premijer razmišlja o referendumu za napuštanje eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer George Papandreu razmatra mogućnost održavanja referenduma o najboljem načinu suočavanja s dužničkom krizom.

Papandreu dvoji između ostanka unutar eurozone ili napuštanju te jedinstvene valute i vraćanju drahmi, piše u dnevnik Kathimerini.

Premijer bi svakako htio rezultat koji bi favorizirao euro kako bi nastavio politiku drastične štednje, primijenjenu na zahtjev vjerovnika, eurozone i MMF-a, piše dnevnik citirajući neimenovane izvore.

Tekst nacrta zakona o referendumu navodno je u pripremi, piše dnevnik.

Jutros nije bilo moguće dobiti potvrdu te informacije iz nezavisnog izvora.

Informacija je objavljena u trenutku kad ministarstvo financija očajnički pregovara s trojkom zemalja kreditora koji traže nove mjere štednje prije isplate sljedećeg obroka od osam milijardi eura zajma, odobrenog u svibnju 2010. kako bi se izbjegao bankrot zemlje. (Hina)

Pročitajte i ovo Božo Petrov Ograničavanje prava Petrov najavio referendum o manjincima, napao Tomaševića, a DP-u poručio: "Ako nakon ovoga nastave s pregovorima…" Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene