Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Higijena - nula!

FOTO Šok iz tvornice tjestenine: Radnici hodaju i spavaju na rezancima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ova se tvornica već prošle godine našla u središtu skandala zbog higijenskih uvjeta, nakon čega rad tvornice nije stopiran upravo zbog toga što je njezin vlasnik obećao kako će poboljšati higijenske uvjete rada.

Restorani i trgovine, kao i njihovi kupci i gosti ostali su u šoku nakon objavljivanja fotografija na kojima se vidi kako se zapravo ponašaju radnici u jednoj tvornici tjestenine u kineskom gradu Dongguan.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu

A jedna od fotografija koje kruže internetom prikazuje radnika koji je odlučio malo prileći i to ni manje ni više već na hrpu rezanaca.

Izgleda nevino, ali...: Strašna istina o vašoj četkici za zube

Ova se tvornica već prošle godine našla u središtu skandala zbog higijenskih uvjeta, nakon čega rad tvornice nije stopiran upravo zbog toga što je njezin vlasnik obećao kako će poboljšati higijenske uvjete rada. Iz fotografija je jasno vidljivo kako to nije učinjeno.

Glasnogovornik kineske Uprave za hranu i lijekove kazao je kako 'fotografije, snimljene u tajnosti, prikazuju zaposlenike tvornice koji bosim nogama hodaju i udaraju u hrpe tjestenine i riđe koja leži na podu'.

'Spotiču se i gaze tjesteninu i rižu, a neki su čak snimljeni kako spavaju na proizvodima', dodao je glasnogovornik.

Navodno je jedan od zaposlenika snimio ove fotografije koje su se brzinom munje proširile internetom te na poslijetku došle i do lokalnih vlasti, policije i inspekcije koja je na kraju tvornicu i zatvorila, piše Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene