Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bile su netaknute

Cigare nacističkog zločinca Goeringa prodane za 11 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cigare pronađene u domu ratnog zločinca Hermana Goreinga prodane su na dražbi.

Cigare pronađene u domu ratnog zločinca Hermana Goeringa, nacističkog ministra, zapovjednika zračnih snaga i jednog od najbližih Hitlerovih suradnika i njegova nesuđena nasljednika, prodane su na dražbi u Velikoj Britaniji za 1300 funti (11.500 kuna), javlja BBC.

Cigare su pronađene nakon rata u podrumu Goeringova doma u Brandenburgu. Na kutiji se nalazi natpis "Sondernfertigung Reichsmarschall Hermann Goering", odnosno "Posebno izrađeno za reichsmarschalla Hermana Goeringa". Tu su i njegovi inicijali, osobni grb i naziv proizvođača Gildemanna.

U aukcijskoj kući Golding Young and Mawer očekivali su da bi cigare mogle postići cijenu do 1200 funti jer su bile netaknute. Na prodaju ih dala neimenovana privatna osoba u čijem su bile vlasništvu.

Pročitajte i ovo Rasprodaja državnih automobila - 2 PRODAJE DRŽAVA Kako do Jaguara X-Type za manje od 1500 kuna? Nekadašnja perjanica engleske autoindustrije jedno je od vozila koja idu na javnu dražbu Javna dražba automobila ovog vikenda (Foto: Trcz.hr) Auti već od tisuću kuna Navali, narode! Država ovog vikenda rasprodaje automobile, pogledajte što se sve nudi

>>Kuća s kojom nitko ne zna što će!

Tu su i njegovi inicijali, osobni grb i naziv proizvođača Gildemanna. U aukcijskoj kući očekivali su da će cigare postići cijenu između do 1200 funti (10.500 kuna) jer su bile netaknute. Na prodaju ih daje neimenovana privatna osoba u čijem su vlasništvu.

Herman Goering počinio je samoubojstvo u zatvoru u Nuernbergu, dan prije nego što je po presudi tamošnjeg suda trebao biti obješen kao ratni zločinac. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene