Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kineski kirurzi četveromjesečnoj bebi uspješno su odstranili rep dugačak oko 12 centimetara.


Malena djevojčica rodila se s 'repićem' na dnu kralješnice, ali se on u međuvremenu povećao za duplo, prenosi Anhui Market Daily. Otac djevojčice lokalnim je medijima rekao kako je bio šokiran, kad je primijetio da njegova novorođena kći ima rep.

Vezani članci Sudar brodica u tjesnacu Splitska vrata - 4 Pomorska nesreća u tjesnacu Splitska vrata: Izvučena brodica, teško stradala osoba stabilno i na respiratoru Slika nije dostupna Maloljetnica ručnikom ugušila svoje novorođenče

'Htio sam da joj ga odstrane odmah po rođenju, no liječnici su sugerirali da je bolje pričekati neko vrijeme, jer je novorođenče ionako bilo preslabo za obavljanje takvog operativnog zahvata', istaknuo je Hou, otac djevojčice. Umjesto da se smanjivao, njezin 'rep' je postajao sve veći i veći, iz dana u dan, dodao je zabrinuti otac.

'To je iznimno rijetka pojava, koja se dogodi tek kod jednog na milijun novorođene djece. Mi još nismo vidjeli takvo što', objasnio je doktor Sun Jun, iz dječje bolnice u Anhuiju. Rentgen je ipak otkrio u čemu je zapravo bio problem, jer djevojčici je pronađen tumor u samoj kralješnici, iz kojeg je odstranjeni rep i narastao. Operacija je uspješno prošla, a liječnici još ne znaju hoće li djevojčici biti potreban i daljnji tretman.