Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Promijenite politiku i spasite klimu'

Greenpeace na krovu britanskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetak aktivista organizacije za zaštitu prirode Greenpeacea popelo se u nedjelju na krov Westminsterske palače, sjedišta britanskog parlamenta u središtu Londona, kako bi prosvjedovalo protiv klimatskog zatopljenja.

Policija je pregovarala s prosvjednicima i nitko nije uhićen, priopćio je glasnogovornik londonske policije. Prosvjednici koji su htjeli ostati na krovu tijekom noći kako bi dočekali zastupnike u ponedjeljak ujutro i dali im da potpišu jedan proglas, razvili su transparent na kojemu je pisalo: 'Promijenite politiku i spasite klimu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Samo s dokazima' Znanstvenici UN-ovom panelu za klimu: Držite se znanosti Slika nije dostupna 'Treba pokazati kreativnost' MMF osniva zakladu za zaštitu klime

'Moramo zagrijati raspravu jer nam ne preostaje puno vremena. Minuta je do ponoći, a ima još toliko posla', rekao je čelnik te organizacije John Sauven. Nastavak rada parlamenta u ponedjeljak nakon ljetne stanke je 'doista prava prigoda da političke stranke počnu razmišljati o budućnosti i postanu svjesne' izazova s kojima će se 'morati sučeliti budući naraštaji', zaključio je Sauven. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene