Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KIŠA I GRMLJAVINA

Stiglo olakšanje od vrućina, ali promjena vremena nekima bi mogla priuštiti i prilične glavobolje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan koji je pred nama donosi nam jaku i naglu promjenu vremena s kojom će se prekinuti val vrućine. Već danas pljuskova će biti u zapadnim predjelima, a od utorka kiše će biti u cijeloj zemlji te će temperatura biti i desetak stupnjeva niža u odnosu na nedjelju.

Već danas ujutro u zapadnim će predjelima biti ponekog pljuska, ali u većini zemlje ipak će prevladavati sunčano vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Novo pogoršanje je pred nama, ali neki će u lijepom vremenu ipak uživati duže: Meteorolog donosi detalje Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Prema kraju dana u središnjoj Hrvatskoj vrijeme će biti sve nestabilnije tako da će i pljuskovi biti sve češći, lokalno i izraženiji. Temperatura će iznositi između 27 i 33 stupnja.

U Slavoniji će uglavnom biti sunčano, ali će prema večeri nestabilnije biti u zapadnim područjima. Uz slab vjetar, ondje će biti vruće i sparno uz 33 ili 34 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju danas će biti pljuskova i grmljavine, lokalno i izraženijih oborina. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti nešto niža u odnosu na jučer.

U Dalmaciji će i danas većinom biti sunčano, ali vjetrovitije. Zapuhat će umjereno i jako jugo, uz koje će i dalje biti vruće s temperaturama između 31 i 35 stupnjeva. Ipak, krajem dana će na sjeveru biti pljuskova.

Temperatura mora u nedjelju je iznosila između 23 i 28 stupnjeva, a UV indeks danas će u zapadnim predjelima biti visok, dok će drugdje biti vrlo visok.

Na kopnu će idućih dana biti oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i obilnom oborinom. Prolazno će puhati i jak sjeverni vjetar, a temperatura će biti osjetno niža, osobito u srijedu. U četvrtak će doći do razvedravanja i opet će biti malo toplije.

U utorak će na Jadranu biti kiše i pljuskova, a lokalno će biti i izraženijih grmljavinskih nevremena. Također, na sjevernom će dijelu u utorak zapuhati bura koja će u srijedu ojačati i proširiti duž obale.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene