Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć i toplinski val

Nakon kiše, stiže nam nagla promjena: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka sljedeći tjedan

Sjeverne dijelove Hrvatske, ponovno je zahvatilo nevrijeme. Pljuskova i grmljavine bilo je i subotu, najviše na sjevernom Jadranu, dok će ih, pokazuje vremenska prognoza, u nedjelju biti i u Dalmaciji.

U nedjelju ujutro u velikom će dijelu zemlje vrijeme biti oblačno, tmurno i sivo. Povremeno će padati kiša, češće u zapadnijim krajevima, dok će na obali biti pljuskova s grmljavinom, lokalno izraženijih. Sunce će se kroz oblake probijati samo u Dalmaciji. Bit će pomalo vjetrovito, pa i svježe. Vremenska prognoza na pokazuje da će u kopnenim krajevima temperaturu iznositi oko 10, a na Jadranu od 17 do 19 stupnjeva. Na sjeveru će puhati jaka bura, a na jugu jugo.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno uz malo kiše. Tek kasno navečer doći će do razvedravanja. I dalje će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, i bit će prilično svježe, uz temperaturu do 15-16 stupnjeva.

I u Slavoniji će biti oblačno, povremeno uz malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura će biti između 15 i 19 stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Na sjevernom Jadranu u početku će biti ponekog pljuska. Iza 16 sati doći će do razvedravanja, prvo nad Istrom, a onda i Kvarnerom. Bura će slabjeti na umjerenu, samo će još pod Velebitom biti jaka. Temperatura će iznositi oko 22 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici bit će oblačno, često uz kišu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a temperatura će iznositi od 12 do 15.

U Dalmaciji će vrijeme biti promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja, ali lokalno i pljuskove s grmljavinom. Od Zadra do Splita će puhati umjerena bura, a južnije jugo. Najviša temperatura iznosit će oko 25 stupnjeva.

Početkom tjedna na kopnu će biti promjenjivo oblačno. Bit će sunčanih razdoblja, ali i povremenih pljuskova. U srijedu će biti sunčanije te uglavnom suho. Temperatura će biti u naglom porastu: u ponedjeljak će biti oko 20 stupnjeva, a u srijedu već 28.

Na obali će u ponedjeljak biti promjenjivo oblačno, mjestimice s pljuskovima. U utorak samo na sjeveru može biti još pokojeg pljuska, dok će u srijedu posvuda biti sunčanije. Puhat će umjereno jugo, a u srijedu maestral. Prema sredini tjedna bit će sve toplije, u srijedu do 28 stupnjeva.

Dakle, u nedjelju će još većinom biti oblačno s kišom. Početkom idućeg tjedna bit će sunčanije uz pokoji pljusak, a zatim i sve toplije. Od četvrtka je moguć i toplinski val.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene