Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Uskoro nova promjena vremena: Meteorolog otkriva kada stižu kiša i grmljavina

Zbog nedostatka vode i viška sunca, mnogi jesenski plodovi postali su ljetni. Ono što se u ovim uvjetima događa zapravo je preuranjeno zrenje ili prezrelost. Mnogi poljoprivrednici i dalje željno očekuju kišovito vrijeme, a vremenska prognoza pokazuje da u drugoj polovici sljedećeg tjedna možemo očekivati oborine.

U utorak ujutro će prevladavati sunčano vrijeme, a danju vrlo toplo i vruće. Ujutro, po kotlinama i uz rijeke kopnenih krajeva, bit će kratkotrajne magle. Minimalna temperatura u unutrašnjosti će najčešće iznositi između 11 i 16, a na Jadranu uglavnom od 19 do 23 stupnja.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti pretežno sunčano, ali i vrlo toplo te ponegdje vruće. Tek prolazno može biti nešto naoblake. Najviša dnevna temperatura bit će od 28 do 30 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme bit će i u Slavoniji i Baranji. Cijeli dan će većinom biti sunčano, uz najvišu dnevnu temperaturu od oko 29 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu poslijepodne će također prevladavati vedro te vrlo toplo, na moru i vruće vrijeme. Prolazno će mjestimice biti umjerene naoblake. Od sredine dana puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a temperatura će danju na Jadranu iznositi 29 ili 30 stupnjeva, a u gorju od 26 do 29.

U Dalmaciji će vrijeme biti sunčano, na jugu čak i potpuno vedro te uglavnom i vruće. Temperatura će većinom iznositi od 28 do 31 stupnja. Poslijepodne će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.

Temperatura mora najčešće iznosi između 23 i 25 stupnjeva, a UV indeks će na u utorak biti visok.

Pročitajte i ovo Edita Mičić, učenica 1. razreda OŠ Nikole Andrića Dnevnik Nove TV od početka prati priču Najslađa reakcija na novoobnovljenu školu u Vukovaru: Na pitanje što joj se najviše sviđa, učenica odgovara kratko i jasno

Pročitajte i ovo Struja MJERE ZA POMOĆ Dnevnik Nove TV doznaje: Vlada će kod računa za struju pomoći svakom kućanstvu, a ide se dodatno i sa socijalnim paketima

Početak srijede u većini će kopnenih krajeva bit sunčan, no od sredine dana u zapadnom području, uz umjeren i jak razvoj oblaka, mjestimice će biti uvjeta za lokalne pljuskove s grmljavinom. U četvrtak i petak će, uz jugozapadnjak, vrijeme biti promjenjivo i nestabilno, povremeno s kišom, te mjestimičnim pljuskovima praćenim grmljavinom. U gorju pritom može biti i obilnije oborine. Do petka će biti pomalo vruće, a potom će se temperatura uz kišu ipak malo sniziti.

I na sjevernom Jadranu u srijedu će postupno doći do porasta naoblake. Poslijepodne će zapuhati i poneki neverin, no pljuskova praćenih grmljavinom bit će češće u četvrtak i petak, kada bi lokalno duž obale mogli biti i izraženiji. Zapuhat će umjereno jugo koje će u četvrtak još i pojačati, a u petak ponovno malo oslabjeti. I na moru će u petak biti manje toplo nego prethodnih dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene