Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Ljetne temperature kucaju nam na vrata: Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Pred nama je nekoliko iznadprosječno toplih dana. U četvrtak će biti sunčano, a u najtoplijem dijelu dana temperatura će se popeti i do oko 30 stupnjeva, prije svega u kopnenim krajevima. Kako se budemo približavali vikendu, bit će nestabilnije, pa su tijekom dana mjestimice mogući grmljavinski pljuskovi.

U četvrtak ujutro vrijeme će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, dok će na moru biti i zapadnog i sjeverozapadnog vjetra. Temperatura će na kopnu iznositi od devet do 14, a na Jadranu većinom između 13 i 18 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj će poslijepodne biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Uz jugozapadnjak, temperatura će kopnu najčešće iznositi oko 30 stupnjeva.

Slično će vrijeme biti na istoku Hrvatske. Bit će vrlo toplo, pa i vruće uz temperaturu od oko 30 stupnjeva, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja. 

Vrlo toplo vrijeme bit će i u gorskoj Hrvatskoj. Ondje će temperature prijeći preko 25 stupnjeva, a puhat će jugozapadnjak. Na sjevernom Jadranu će također vrijeme biti dosta vedro i također toplo, a puhat će vjetar s juga te će temperatura iznositi oko 25-26 stupnjeva.

Sunčano i vrlo toplo vrijeme očekuje se i u Dalmaciji. Temperatura će biti nešto viša u zaleđu, najčešće između 26 i 28 stupnjeva. Puhat će sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. UV indeks bit će visok, ponegdje i vrlo visok, pa sredinom dana malo pripazite da ne bi bilo opeklina. Temperatura mora na većini postaja iznosi 18 ili 19 stupnjeva, pa se već lagano možete i kupati.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 ORBANOVE RIJEČI ODZVANJAJU Ima li Hrvatska priliku postati energetski lider u regiji? "Imamo naftovod i ulazni terminal na Krku, ali ono što nemamo..."

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva ODLUKA JE DONESENA Preokret u slučaju Mirele Čavajde: Beroš potvrdio - "Ispunjeni su preduvjeti za odobrenje prekida trudnoće. Komisija je ocijenila da je stanje jako teško"

Sunčano vrijeme u kopnenim će krajevima prevladavati i idućih dana. Malo više oblaka bit će jedino u subotu. Ipak, vrijeme neće biti i posve stabilno pa bi mjestimice moglo biti i lokalnih pljuskova, te grmljavine. Takvo vrijeme vjerojatnije je na zapadu i u gorju. Temperatura će biti blizu 30 stupnjeva, uglavnom neće biti vjetra, ali jedino će u petak na kopnu puhati umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

I na Jadranu će tijekom idućih dana prevladavati sunčano vrijeme. Povremeno će biti nešto naoblake i vrlo mala mogućnost za poneki pljusak tijekom vikenda. Puhat će sjeverozapadnjak i bura, te će se i na moru zadržati iznadprosječno toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene