Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, a samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije, presudne za njihov razvoj.


Stoga je cilj ovogodišnje UNICEF-ove humanitarne utrke "Mliječna staza" unaprjeđenje uvjeta života djece s teškoćama i promocija društvene inkluzije, a UNICEF će prikupljenim sredstvima osigurati senzorne sobe i stručnu podršku za djecu s teškoćama gdje su potrebe u Hrvatskoj najveće.

Vezani članci UNICEF-ova Mliječna staza - 3 Lea ima 15 godina i niz poteškoća od rođenja, ali poteškoća ima i u sustavu: UNICEF i ove godine organizira humanitarnu utrku za pomoć Lei i drugoj djeci s poteškoćama UNICEF Mliječna staza 2021 - 2 Jubilarna peta UNICEF-ova utrka za djecu s teškoćama: "Mliječna staza utrka je u kojoj su pobjednici uvijek djeca"

Mliječna staza je ove godine po prvi puta virtualna i nacionalna jer će se, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom i brige za zdravlje svih sudionika, održati uz pomoć mobilne aplikacije. U virtualnoj utrci, koja će trajati od 5. do 20. rujna, mogu sudjelovati baš svi te trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla prikupljati kilometre kako bi teškoće pretvorili u mogućnosti.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju