Miliječna staza
Miliječna staza Foto: UNICEF

Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, a samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije, presudne za njihov razvoj.


Stoga je cilj ovogodišnje UNICEF-ove humanitarne utrke "Mliječna staza" unaprjeđenje uvjeta života djece s teškoćama i promocija društvene inkluzije, a UNICEF će prikupljenim sredstvima osigurati senzorne sobe i stručnu podršku za djecu s teškoćama gdje su potrebe u Hrvatskoj najveće.

Vezani članci UNICEF poslao pomoć za Petrinju UNICEF će narednih godinu dana financijski pomagati Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije: ''Podrška je za djecu iznimno važna'' Start utrke Mliječna staza (Foto: Mliječna staza) Više od 2300 odraslih i djece: "Zvijezde" na Mliječnoj stazi trčale za majke i bebe

Mliječna staza je ove godine po prvi puta virtualna i nacionalna jer će se, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom i brige za zdravlje svih sudionika, održati uz pomoć mobilne aplikacije. U virtualnoj utrci, koja će trajati od 5. do 20. rujna, mogu sudjelovati baš svi te trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla prikupljati kilometre kako bi teškoće pretvorili u mogućnosti.