Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za djecu s teškoćama u razvoju

Tisuće staza, jedan cilj: Virtualna utrka UNICEF-a "Mliječna staza" od 5. do 20. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Procjenjuje se da u Hrvatskoj trenutno živi 24 tisuće djece s razvojnim rizicima i teškoćama u dobi od 0 do 5 godina, a samo 1 od 8 djece koristi usluge rane intervencije, presudne za njihov razvoj.

Stoga je cilj ovogodišnje UNICEF-ove humanitarne utrke "Mliječna staza" unaprjeđenje uvjeta života djece s teškoćama i promocija društvene inkluzije, a UNICEF će prikupljenim sredstvima osigurati senzorne sobe i stručnu podršku za djecu s teškoćama gdje su potrebe u Hrvatskoj najveće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UNICEF MLIJEČNA STAZA 2022 Borna Ćorić: "Podršku mladima uvijek treba bezrezervno pružati!" Slika nije dostupna MLIJEČNA STAZA 2021. Počela UNICEF-ova utrka koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju: Zasad prijavljeno oko 6000 sudionika

Mliječna staza je ove godine po prvi puta virtualna i nacionalna jer će se, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom i brige za zdravlje svih sudionika, održati uz pomoć mobilne aplikacije. U virtualnoj utrci, koja će trajati od 5. do 20. rujna, mogu sudjelovati baš svi te trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla prikupljati kilometre kako bi teškoće pretvorili u mogućnosti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene