Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Trebaju li hrvatski branitelji postati ustavna kategorija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se u Saboru glasuju za donošenje Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH, kojim bi se prava hrvatskih branitelja ubuduće regulirala ustavnim zakonom, jer je glas za branitelje

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI I U DNEVNIKU NOVE TV U 19:15.

Pročitajte i ovo Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić lom u stranci Udarac Raspudićima! Napuštanjem Mosta ostaju bez novca iz proračuna, samo je jedan način da ga dobiju Sabornica izvješće DIP-a Samo jedan mlađi od 30: Objavljeno tko su najmlađi i najstariji izabrani zastupnici i zastupnice

Predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika Andrija Hebrang jutros je u Saboru pozvao zastupnike da glasuju za donošenje Ustavnog zakona o izmjenama i dopunama Ustava RH, kojim bi se prava hrvatskih branitelja ubuduće regulirala ustavnim zakonom, jer je glas za branitelje, kako je poručio, glas za Hrvatsku. Hebrang je sa saborske govornice odbacio oporbene prigovore da vlada predloženu promjenu Ustava traži kao predizborni trik, naglasivši da su uzdizanje Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji na ustavnu razinu tražili upravo branitelji, a ne stranke ni vlada.

'Otpadaju prigovori da se radi o pridizbornom triku jer to nije tražila ni jedna stranka, to nije tražila vlada, već sami branitelji, u teškom trenutku za njih prije dva mjeseca kada su se osjećali poniženima', rekao je Hebrang.

Naglasio je kako je riječ o simboličnom činu kakvim sve države u svijetu pokazuju kako na najvišoj razini cijene doprinos svojih branitelja, vojnika, za slobodu i neovisnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene