Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Tko bi po vama ove godine trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči sutrašnje objave dobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade za mir proširile su se špekulacije tko bi mogao biti laureat.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Moldavija, ilustracija - 7 Reportaža iz Moldavije Kako izgleda najbizarnije mjesto za skup u povijesti europskih samita: "Radnici u IT sektoru imaju i do četiri puta veću plaću od ministara"

Sutra će u Oslu biti objavljeno tko je dobitnik Nobelove nagrade za mir za 2013. godinu. Kao i svake godine, u javnosti se intenzivno nagađa o navodno najizglednijim kandidatima.

>> Pakistanka Malala dobila nagradu EU za borbu za ljudska prava

Takve su se špekulacije često pokazale potpuno netočnima, ali bilo je i uspješnih predviđanja. Ove se godine najčešće spominje ime djevojčice Malale Yousafzai iz Pakistana, aktivistice za pravo na obrazovanje koju su svojedobno pokušali ubiti talibani.

Ostalih je imena uistinu mnogo pa se spominju i ruski predsjednik Vladimir Putin te glavni tužitelj Haškog tribunala Serge Brammertz.

Lani je nagradu osvojila Europska unija, a 2009. godine na potpuno iznenađenje svih, pa i samog laureata, otišla je u ruke predsjednika SAD-a Baracka Obame zbog njegova zalaganja u nuklearnom razoružanju. Ta je odluka tada diljem svijeta dočekana na nož, s obzirom na ulogu SAD-a u ratovima na raznim dijelovima planeta.

Tko bi po vama ove godine trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene