Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljni

Talibani radosni jer Malala nije dobila Nobela za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani su izrazili zadovoljstvo jer Nobelovu nagradu za mir ipak nije dobila tinejdžerka Malala, kojoj su oni prošle godine pucali u glavu.

Pakistanski talibani 'izrazili su zadovoljstvo' što mlada aktivistica za pravo na obrazovanje Malala Jusufzai (16) nije dobila Nobelovu nagradu za mir, objavio je u petak njihov glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet joj prijete Talibani: Sigurno ćemo ubiti Malalu! Slika nije dostupna Internetska peticija Malala kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir?

>> Nobelovu nagradu za mir dobio OPCW

'Veselimo se što ona nije dobila nagradu. Već smo rekli da je ne zaslužuje. Ništa veliko ona nije učinila... Ta nagrada treba pripasti istinskim muslimanima koji se bore za islam', izjavio je Šahidulah Šahid, glasnogovornik islamističkih pobunjenika.

Pripadnik skupine Tehrik-e-Taliban (TTP, pakistanski talibani) pucao je 9. listopada 2012., Malali u glavu u gradu Mingora u dolini Swat, sjeverozapadnoj pakistanskoj regiji u kojoj su talibani nametnuli šerijatsko pravo od 2007. do 2009.

Malala, koja je u obrani prava djevojčica na školovanje kritizirala politiku talibana, preživjela je atentat i operirana je uspješno u Velikoj Britaniji. Od tada je primila brojna priznanja, a zadnja je nagrada Saharov kojom joj je u četvrtak Europski parlament odao priznanje kao aktivistici za ljudska prava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene