Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Što mislite o načinu na koji se troši državni novac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni ured za reviziju uredno češlja sve koji raspolažu državnim novcem. Na nepravilnosti ukazuje u svojim izvještajima.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Posljednji izvještaj o rastrošnosti državnih službi odnosi se na Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Revizija ih je upozorila da bi u pojedinim stavkama mogli značajno uštedjeti. Među njima su i troškovi za parking.

'Državni ured za reviziju je predložio koristiti mjesečne povlaštene parkirališne karte u cilju racionalnijeg korištenja proračunskih sredstava', stajalo je u nalazu revizije za 2012. godinu. Međutim, isto se ponavlja i 2013. godine. 'Mogućnost korištenja mjesečne povlaštene parkirališne karte nije iskorištena', napisali su.

Umjesto potrebnih 61.200 kuna na parkiranje u 2013. godini ministarstvo okoliša i prirode potrošilo je 612.000 kuna. Da su poslušali savjet Revizije, uštedjeli bi više od pola milijuna kuna.

Prijepori se vode i oko toga bi li se trebali preseliti u Zagreb Tower umjesto u neki od državnih prostora, a Revizija navodi kako se ne zna ni se tko je vozio tri službena automobila njihova ministarstva i potrošio više od 113 tisuća kuna na gorivo.

'Prema pomoćnim evidencijama, Ministarstvo je u 2013. koristilo 51 službeno vozilo. Za korištenje službenih vozila vode se putni radni listovi, osim za tri vozila za koja nije razvidno, na koji način se koriste, tko ih koristi, ni tko odobrava korištenje tih službenih vozila. U 2013. troškovi goriva za navedena vozila iznosila su 113.609,00 kn', stoji u nalazu Državne revizije.

Primjera prijepora u potrošnji novca u državnim institucijama ima još.

Što vi mislite, o načinu na koji se troši državni novac?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene