Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UKLJUČITE SE S KOMENTARIMA

Kako komentirate presudu Sanaderu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac Ivan Turudić bivšeg premijera Ivu Sanadera proglasio je krivim po obje točke optužnice.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Ina-MOL 'Sanader i ja smo se kao kazališni ljudi intenzivno družili oko godinu i pol' Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Danas posljednje ročište do kraja veljače, Turudić ide na operaciju koljena

Ivo Sanader proglašen je krivim u slučaju Hypo i INA-MOL na ukupnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 godina. Ovo je tek prva presuda u nizu procesa koji se vode protiv njega.

Podsjetimo, za afere HYPO i INA-MOL tužiteljstvo je zatražilo maksimalnu kaznu zatvora, od 15 godina, dok je obrana zatražila oslobađanje.

Dvije posve različite optužnice - HYPO i INA MOL - spojene su radi ekonomičnosti suđenja, ali i jer je u oba slučaja Sanader jedini optuženik. Cijeli predmet tako je podijeljen na dvije točke optužnice.

>> Ljutio je suca, smijuljio se svjedocima, a 'dizao je živce' i svojim odvjetnicima

Prva točka optužnice je ratno profiterstvo. Tužiteljstvo ga je teretilo za ratno profiterstvo. Točnije, da je od 1994. do 1995. primio 3,6 milijuna kuna provizije od Hypo banke, a zauzvrat im je obećao širenje na hrvatsko tržište.

Druga točka optužnice je primanje mita. Po toj ga točki USKOK tereti da je za 10 milijuna eura mita upravljačka prava nad INA-om prepustio MOL-u.

Cijelo suđenje trajalo je godinu dana. Ispitano je više od 70 svjedoka obrane i tužiteljstva. Osim suđenja za HYPO i INA MOL, Sanaderu se još sudi za Fimi mediju. Optužnica je ispisana i za aferu Planinska i HEP DIOKI, a istrage se vode za HEP TLM te BMW.

Kakvo Vi komentirate presudu Sanaderu?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene