Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarski franak danas je preteko euro po tečaju. To znači daljnju eskalaciju kreditne krize 60.000 hrvatskih građana koji imaju kredite u toj valuti.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Premijer Zoran Milanović na današnjoj je sjednici Vlade izrazio nadu da će jednoglasno biti izglasane promjene u Zakonu o potrošačkom kreditu. 'Sada smo jedna od dvije države u svijetu u kojima postoji sindrom u kojima rate kredita realno rastu, a vrijednost nekretnina realno pada. Ponašamo se kao da kuna nije naša valuta, pa se nadamo da ćemo zakonom regulirati da krediti budu u kunama', rekao je Milanović.

Vezani članci Odvjetnica Lidija Horvat Odvjetnica Josipe Rimac povukla kandidaturu za šeficu Vrhovnog suda: "Više ne želim sudjelovati u javnom cirkusu u koji se pretvorio ovaj izbor" Predsjednik Milanović na nogometnoj utakmici Milanović o Cici Kranjčaru: ''Radi njega i Zeke Zajeca odlazio sam u Maksimir. Ne kao navijač Dinama, već kao ljubitelj nogometa''

'To je nešto o čemu se možda trebalo razmišljati prijašnjih godina, ali se nije jer su se stvari prepuštale inerciji, nije se htjelo zamjerati biračima, uskratiti im nešto povoljnije kredite i to onda tako završi', ustvrdio je.

Premijer: 'Ubuduće ćemo ići prema tome da stambeni krediti budu samo u kunama'

Ovakve odluke premijer je nazvao "nužnim i neizbježnim", iako je ustanovio da će mnogima izgledati samo kao populistički potez.

Kako vi vidite najavu Vlade da se krediti zakonski reguliraju da budu samo u kunama?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook