Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska udruga banaka danas je upozorila da Hrvatska dugoročno mora smanjiti rast javnog duga.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Dugo očekivane i više puta najavljivane investicije još ne dolaze, ministar financija Slavko Linić je priznao da sve ide sporo, a ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je rekao da su javne tvrtke s datumom 1. srpnja, umjesto na 50 posto realizacije, na prosječno 15 posto. 

Vezani članci Slika nije dostupna Hrvatska udruga banaka: 'Odluka Odbora za zakonodavstvo kosi se s 9 ustavnopravnih kategorija' Slika nije dostupna Pročitajte osam odgovora udruge Franak hrvatskim bankarima

Bankari su ,pak, danas skrenuli pažnju na to da se dvije najveće stavke proračuna, rashod za nezaposlene i transfer, nisu smanjili u prvoj polovici godine. Bankari smatraju da je porezni smjer Vlade dobar, ali upozoravaju da bi 'korak mogao biti prekratak'.

>> Čačić: Banke mogu i same financirati troškove slanja opomena građanima

HUB drži kako je potrebna fiskalna prilagodba koja bi trebala biti veća od zacrtane trogodišnjim proračunom. U suprotnom, hrvatski javni dug će, smatraju bankari, nekontrolirano rasti što bi Hrvatsku na kraju mandata Vlade moglo dovesti u opasnu zonu.

S druge strane, banke su već godinama, posebice od početka gospodarske krize, na meti kritika građana. Jer, unatoč krizi koja svima ostalima prazni džepove, one i dalje dobro zarađuju.

Što vi mislite na koji način bi banke trebale podnijeti teret krize?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.