Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Na koji način bi banke trebale podnijeti teret krize?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga banaka danas je upozorila da Hrvatska dugoročno mora smanjiti rast javnog duga.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O konverziji BANKE TVRDE Predložene izmjene neprihvatljive, neopravdane i pravno neodržive Slika nije dostupna Tema dana Što mislite kako će završiti sukob Linića s bankarima?

Dugo očekivane i više puta najavljivane investicije još ne dolaze, ministar financija Slavko Linić je priznao da sve ide sporo, a ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je rekao da su javne tvrtke s datumom 1. srpnja, umjesto na 50 posto realizacije, na prosječno 15 posto. 

Bankari su ,pak, danas skrenuli pažnju na to da se dvije najveće stavke proračuna, rashod za nezaposlene i transfer, nisu smanjili u prvoj polovici godine. Bankari smatraju da je porezni smjer Vlade dobar, ali upozoravaju da bi 'korak mogao biti prekratak'.

>> Čačić: Banke mogu i same financirati troškove slanja opomena građanima

HUB drži kako je potrebna fiskalna prilagodba koja bi trebala biti veća od zacrtane trogodišnjim proračunom. U suprotnom, hrvatski javni dug će, smatraju bankari, nekontrolirano rasti što bi Hrvatsku na kraju mandata Vlade moglo dovesti u opasnu zonu.

S druge strane, banke su već godinama, posebice od početka gospodarske krize, na meti kritika građana. Jer, unatoč krizi koja svima ostalima prazni džepove, one i dalje dobro zarađuju.

Što vi mislite na koji način bi banke trebale podnijeti teret krize?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene