Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradske vlasti obilježavaju dvadeset godina od početka opsade Sarajeva 1992. godine.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Dvadeset godina nakon krvavog sukoba, stanovnici BiH obilježavaju početak opsade glavnog grada, Sarajeva.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Sirijski pobunjenici koje podržava Turska zauzeli središte grada Ras al Aina Migranti u Tuzli (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 7 Idu prema Hrvatskoj? Migranti u Tuzli spavaju na betonu na ulici: "Ne želimo ostati tu, idemo prema Italiji, Belgiji..."

Crvene stolice, njih 11.541 postavljene su cijelom dužinom prometnice od Vječne vatre do Ali-pašine džamije, u znak sjećanja na broj stradalih građana Sarajeva koji su poginuli tijekom četverogodišnje opsade glavnog grada BiH.

>> Sarajevo se sjeća žrtava: 11.541 prazna stolica čini crveno prazno gledalište

'Ovo je dostojanstven način da se oda počast ubijenim građanima', rekao je Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović.

Obilježavanje će pratiti okupljanje inozemnih novinara koji su izvještavali iz opkoljenog Sarajeva kao i glazbeno-scensko uprizorenje u znak sjećanja na 11.541 građanina poginulog tijekom troipolgodišnje opsade.

Koja je Vaša poruka povodom 20 godina početka rata u BiH? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.