Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuhari, konobari, sobarice, konobari i recepcioneri - i ove su turističke sezone najtraženiji sezonski radnici, koji primjerice u Dubrovniku mogu po sezoni zaraditi do 30 tisuća kuna!


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Ove je godine 24 posto više novozaposlenih 'sezonaca' negoli prošle godine, a u Dubrovniku je taj porast 6,5 posto i svaki 4. zaposleni dolazi iz nekog drugog grada u Hrvatskoj. Turistički sezonci koji u Dubrovniku većinom rade na ugovore u trajanju 6 mjeseci po sezoni, od svibnja do listopada, zarađuju 20-30 tisuća kuna.

Vezani članci Cijena karte za zidine (Foto: Dnevnik.hr) Nakon više od dva mjeseca dobili smo odgovor Porezne uprave zašto se milijunska zarada od prodaje karata za dubrovačke zidine ne fiskalizira Umirovljenici/Ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Konkurencija studentima? Poslodavci u umirovljenicima vide mogućnost pronalaska kvalitetne radne snage

Najviše sezonskih poslova nudi se na području Dalmacije i Istre, a traže se sobarice, konobari, kuhari, čistačice i recepcionari. Nude se i sezonski poslovi u ugostiteljstvu u većim gradovima kontinentalne Hrvatske. Plaće za sezonske poslove mogu se kretati od 3.000 i 12.000 kuna.

Kakva su vaša iskustva sa sezonskim poslovima?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook