Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnji je dan 1991. godine donesena odluka o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika. Mnogi su Dan državnosti obilježili isticanjem hrvatske zastave i drugih državnih obilježja.


OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Na današnji je dan 1991. godine Hrvatski sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja Hrvatske od ostalih bivših jugoslavenskih republika.

>> Jeste li i vi izvjesili zastavu povodom Dana državnosti?

Vezani članci Ivan Pernar opet izbačen sa sjednice (Foto: Pixsell,Patrik Macek) - 2 Pernar opet izbačen sa sjednice Sabora: Ustao i pitao ministra Marića kad će HDZ vratiti 24 milijuna kuna Gordan Jandroković, Miro Bulj (Foto: Pixell) I danas cirkus: Jandroković zatražio da zastupnika Bulja iz sabornice udalji straža, dobio i zabranu govora na dva dana

Na zajedničkoj sjednici svih tadašnjih triju vijeća Sabora Republike Hrvatske donesena je Ustavna odluka o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske kao i Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Premda je zbog tromjesečnog moratorija Hrvatska postala neovisna tek 8. listopada, današnji se datum zbog povijesnih saborskih odluka obilježava kao Dan državnosti.

Brojni su čitatelji u redakciju portala Dnevnik.hr poslali fotografije s opisom kako obilježavaju današnji državni praznik. Najčešće je riječ o isticanju hrvatske zastave, no s obzirom da je neradni dan, mnogi su ga zasigurno iskoristili kako bi i na druge načine obilježili ovaj važan datum.

Kako vi obilježavate Dan državnosti?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook