Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako iskorijeniti govor mržnje u društvu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govor mržnje postao je na žalost dio naše svakodnevnice, a posebnu raspravu o njegovom suzbijanju ima i samo predsjedništvo Sabora i to ni manje ni više nego zbog svađe njegovih predsjednika i potpredsjednika.

OSTAVITE VAŠE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI, TE U DNEVNIKU U 19 I 15.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiva teorija VIDEO Putinovo novogodišnje obraćanje podiglo prašinu: "Čestitku je očigledno generirala umjetna inteligencija" Predsjednik Ruske federacije Vladimir Putin Na kongresu vladajuće stranke Putin održao prvi govor nakon objave kandidature za predsjednika: "Rusija će biti samodostatna sila ili je neće biti"

Govor mržnje postao je na žalost dio naše svakodnevnice, a posebnu raspravu o njegovom suzbijanju ima i samo predsjedništvo Sabora i to ni manje ni više nego zbog svađe njegovih predsjednika i potpredsjednika. Padale su tu teške riječi, a neke od njih čak su doživljene kao prijetnje.

Političke tenzije u Hrvatskom saboru postaju takve da pojedincima govor mržnje postaje dio svakodnevnice. Nazivanje stranaka u cijelosti kriminalcima ili 'društvom' zatvorenika' dio je svakodnevnih rasprava u sabornici. No nije Hrvatski Sabor izolirano mjesto za takva ponašanja. Govor mržnje preselio se u sve sfere našeg društva, a mnogima je upravo internet idealno mjestu za njegovo širenje budući se mogu 'skrivati' iza lažnih identiteta.

>> VIDEO: Šeks poderao uputnicu za psihijatra

>> Kosor od Bebića, Jarnjaka i Šeksa traži očitovanje

>> VIDEO: Novi Burićev ispad, HDZ nazvao Hrvatskim društvom zatvorenika

Baš na internetu mogu se pronaći brojne rasprave na tu temu. Je li prozivanje nekoga za govor mržnje zapravo jedan od načina cenzure i suzbijanja slobode govora? Kako sankcionirati govor mržnje? Kako odrediti granicu kada nečiji način izlaganja postaje govor mržnje? To su samo neke od tema na koje se mogu naći brojne rasprave. Zanima vas i naše mišljenje. Smeta li Vas govor mržnje i smatrate li da je došlo do njegovog porasta u društvu? Smatrate li da ga treba kažnjavati i imate li ideju kako ga iskorijeniti ili barem svesti na minimum?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene