Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aprililili

Je li vas danas netko 'digao' na foru?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još od 16.stoljeća, prijatelji, rodbina, kolege, a u novije doba i mediji, danima smišljaju najbolju moguću prvotravanjsku foru. Jeste li 'pali' na koju foru ili ste je i sami nekome priuštili ?

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slike iz svemira (Foto: Twitter) - 30 POPRAVIO DAN SVIMA Ravnozemljaši na aparatima, doveo ih je do ruba: "Došao je moj trenutak za zaj**avanje i odradio sam to spektakularno" Zrakoplov Jet Airwaysa (Foto: AFP) Skinuli ga s leta u Indiji Potpisivao fotku na Snapchatu pa ga priveli jer je koristio riječ "terorist"

'Nakon današnjeg dana, YouTube se gasi', 'Čini se da se YouTube gasi nakon ponoći. Ne želim u to vjerovati, ali čini se da ću morati', samo su neki od komentara korisnika na Twitteru nakon što su pogledali Googleov video u kojem je ova kompanija najavila gašenje YouTubea. To je definitivno jedna od uspješnijih prvotravanjskih šala ove godine.

Prvotravanjska šala je običaj da se na prvi dan mjeseca travnja smišljaju bezopasne smicalice, kad se objavljuju lažirane novosti u medijima i slično. Prvotravanjske šale su običajne u u većini europskih zemalja, a poznate su već od 16. stoljeća, pa iako nije poznato kako je nastao običaj, često se navode slijedeća, neutvrđena, objašnjenja - navodno je 1. travnja djevojka od šesnaest godina nepoznatog imena ponudila tajni rendezvous Henriku IV., kralju Francuske od 1589.-1610., koji je bio sklon mladim ženama, u diskretnim  prostorijama dvorca. Kad se Henrik pojavio u naznačeno vrijeme na sastanku, našao je umjesto mlade djevojke svoju suprugu Mariju de' Medici.

Francuski kralj Karlo IX. je 1564. je proveo veliku reformu kalendara i preselio službeni početak godine na 1. siječnja, pa su u nekim regijama Francuske ljudi su dijelom iz neznanja slavili početak godine krajem ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene