Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Koliko često idete u kino?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski nijemi film 'Umjetnik' Michela Hazanaviciusa dobio je pet Oscara, među kojima i onaj za najbolji film.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glamur, ljepota i dizajnerske 'krpice' FOTO: Koja glumica je bila najseksepilnija na Oscarima Slika nije dostupna Ne zanima ga prestižna dodjela Jeremy Irons otkantao Oscare da bi 'pušio i pio u miru'!

Crno-bijeli film posvećen holivudskom nijemom filmu dvadesetih i tridesetih godina, osim za najbolji film, dobio je Oscare za najbolju režiju, glavnu mušku ulogu, originalnu glazbu i kostime.

Jean Dujardin je prvi francuski glumac koji je osvojio Oscara za glavnu ulogu, a do 'Umjetnika' uglavnom je bio nepoznat izvan svoje zemlje.

Oscara za glavnu žensku ulogu osvojila je Meryl Streep za ulogu bivše britanske premijerke Margaret Thatcher u filmu 'Željezna Lady'.

Film Martina Scorsesea 'Hugo', koji je nominiran u 11 kategorija, jednoj više od 'Umjetnika', osvojio je pet 'tehničkih' Oscara. Nagrađen je za scenografiju, fotografiju, vizualne efekte, zvuk i montažu zvuka.

>> Najveće zvijezde današnjice zablistale na crvenom tepihu Oscara 2012.!

Oscara za sporednu mušku ulogu dobio je Christopher Plummer za ulogu u filmu 'Početnici' Mikea Millsa u kojem tumači ulogu starijeg muškarca koji otkriva svoju homoseksualnu stranu te prihvaća novi 'identitet'.

Spomenimo da dva filma s najviše nominacija uopće nismo vidjeli u hrvatskim kinima. Hugo sigurno neće biti u kinima jer distributer nije predvidio prikazivanje na hrvatskom tržištu zbog slabe zarade na svjetskim blagajnama. Čini se da će Umjetnik naposljetku ipak biti prikazan.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene