Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brine li vas najnovija afera s tajnim službama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvještaj Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti o stručnom nadzoru nad tajnim prikupljanjem podataka, stigao je u ruke predsjednika države i premijera.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Otkriveno je kako su djelatnici policijskog USKOK-a uhodili više osoba iz vrha Sigurnosno-obavještajne agencije, te više ključnih ljudi iz Agrokora. Praćenje osoba putem izlista telefonskih kontakata daje puno podataka o tim osobama, a prema stojećem zakonu policiju nadzire samo saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

>> UŽIVO od 13:55 AFERA TAJNE SLUŽBE: Predsjednik Josipović i premijer Milanović na izvanrednoj pressici!

Stručnjaci upozoravaju kako je opa afera samo još jedan alarm koji upućuje na to kako je policiji potreban civilni nadzor. Po telefonskim pozivima, sms porukama, mailovima, ali i očitanju lokacije može se doznati kretanje, radnja, navike i komunikacija, a stručnjaci poput sudskog vještaka za telekomunikacije, Đure Lubure, smatraju kako bi trebalo uvesti civilni nadzor nad policijom, zbog njihovih velikih ovlasti.

Brine li vas ova najnovija afera s tajnim službama?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene