Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Astrofizičari tvrde da nije potreban Bog da bi se objasnile nepoznanice oko Velikog praksa. Kažu, dovoljna je fizika.


'Ovime se ne tvrdi da Bog ne postoji. Jednostavno, svemir se može objasniti i bez božanskog bića koje nešto stvara iz ničega', kaže Alex Flippenko sa Sveučilišta Kalifornija, a piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna "Teorija Velikog praska Stephena Hawkinga je - pogrešna" Slika nije dostupna ZNANSTVENICI TVRDE Svemir polako umire

'Veliki prasak je mogao nastati kao rezultat zakona fizike. Sa zakonima fizike dobijete svemir', rekao je Flippenko govoreći o Velikom prasku nakon kojega je, prije 13.7 milijardi godina, nastao i svemir.

'Je li za Veliki prasak bila potrebna Božanska iskra?' bio je naziv predavanja na kojem su u Kaliforniji razgovarali brojni astrofizičari, autori znanstvene fantastike i znanstvenici iz nekih drugih područja, a sve je organizirala udruga SETI koja se bavi potragom za izvanzemaljskim životom.

'Možda je ovaj naš svemir samo eksperiment nastao u nekom drugom svemiru. Ne znam kako to utječe na na teološko shvaćanje svega, ali jednostavno je tako. Ja ne pokušavam reći da Bog ne postoji, već samo da za nastanak svemira On nije bio potreban. Ne vjerujem da se pomoću znanosti može dokazati postojanje ili nepostojanje Boga', rekao je astronom Seth Shostak, piše Daily Mail. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju