Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proučavanje svemira

Tvrde da će uskoro pronaći dokaz izvanzemaljskog života - A evo i čime!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Astronomi bi mogli pronaći dokaz izvanzemaljskog života u sljedećih 20 godina.

A dokaz bi mo mogao doći sa sljedećom generacijom svemirskih teleskopa koji će moći identificirati otiske života upisanih u atmosferu planeta koje orbitiraju galaksijom.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 1 Obnova iz pakla Žena upala u iskopanu rupu duboku tri metra, radove kao da izvodi tvrtka A je to, a neki su u suzama zvali gradonačelnika Zbog radova u Zvijezdi pucaju i nove zgrade - 4 Građani Zvijezde u očaju Najveći projekt u povijesti grada pretvara se u katastrofu: ''Urušavaju se stare i nove zgrade, vlada opća nesigurnost''

Vjeruje se da svaka zvijezda u našoj galaksiji, ima barem jedan planet koji je poput Zemlje, piše International Bussines Times.

Naša galaksija Mliječna staza ima 100 milijardi zvijezda, a naš svemir ima 100 milijardi galaksija, zbog čega je život negdje drugdje neizbježan i zbog puke vjerojatnosti', rekla je dr. Sara Seager s Američke nacionalne akademije znanosti.

Otkriven 'megaplanet' na kojem je moguć život - 17 puta veći od Zemlje!

Kaže da će za desetljeće ili dva biti otkriveno nekoliko potencijalno nastanjivih planeta čija će se atmosfera proučavati.

NASA-in teleskop James Webb Space Telescope (JWST) prvi je teleskop 'nove generacije' koji će u svemir biti lansiran 2018. godine. JWST ima mogućnost analizirati atmosferu nekoliko 'super-Zemalja', odnosno planeta sličnih Zemlji, samo većih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene