Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kakva je vjerojatnost...?

Vjerovali ili ne: Kuću im uništile krhotine s ruba svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelići raketa lansiranih s letjelicom Chang'e -3, koja je od ponedjeljka na putu za Mjesec, pali su na kuće u okolici lansirne rampe. Vlasnicima će odšteta biti manja od očekivane.

Što je veća vjerojatnost? Da vam na kuću padne meteorit, ili se u nju zabije komad rakete? Izgleda ovo potonje, što se dogodilo i dvama obiteljima u Kini, čije su kuće uništene od djelića rakete, lansirane uz kinesku svemirsku letjelicu Chang'e-3 koja ide prema Mjesecu.

Pročitajte i ovo Odysseus Uspjeh Odiseja VIDEO Američka letjelica sletjela na Mjesec, prvi put nakon više od 50 godina! Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska

Znano je da je lansiranje letjelice u jugozapadnoj provinciji Sechuan bilo uspješno, no Reutersu je potvrđeno da su krhotine od izgaranja pale na selo u susjednoj provinciji Hunan.

'Zamislite da je taj komad udario čovjeka, što bi vlasti učinile', pita se profesor prava Ren Zili, sa sveučilišta Beihang.

Materijalna šteta na jednoj kući procjenjuje se na oko 1800 američkih dolara, a vlasniku je ponuđena odšteta od 900 dolara, ističe se, što mu zasigurno neće biti dovoljno za pokriće troškova saniranja krova nad glavom. Zato se upozorava i na razmatranje boljeg sigurnosnog programa, koji bi pokrivao slučajeve šteta od budućih kineskih svemirskih podviga, a koje ipak nisu isključene.

U provincijama Sechuan i Hunan prije samog polijetanja Chang'ea - 3 preseljeno je oko 180.000 stanovnika, reklo bi se i dobro da je tako bilo, obzirom na ovu nesreću. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene